زرشک درختچه ای پهن برگ است که میوه های سرخ رنگ بیضی شکل دارد. زرشک میوه سالمی دارد که به عنوان یک درمان خانگی و سرشار از مواد مغذی بالا و به شیوه ای عالی به سلامتی انسان کمک می کند. شما می توانید به صورت خوراکی زرشک را مصرف کنید. در تمام قسمت های این گیاه آلکالوئیدهای بربرین Berberine ، اکسیاکانتین Oxyaconthine ، بربامین Berbamine وجود دارد . مقدر آلکالوئید در پوست ریشه زرشک بیشتر از قسمت های دیگر این گیاه است
.زرشک یک گیاه سم زدا است که حاوی خواص دارویی عالی میباشد و به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی برای از بین بردن باکتری ها، قارچ ها و پروتوزوآ که در درمان بیماریها کمک شایانی می کند. و برای درمان التهاب های عفونی مجاری ادراری، دستگاه گوارش، گلودرد و همچنین سرما خوردگی و اسهال مسمومیت غذایی، بهبود هضم غذا، کنترل قند خون و جلوگیری از بیماری دیابت نوع 2 ، کنترل کلسترول و بهبود جریان خون و کاهش فشار خون و مفید برای سلامت قلب و سم زدایی خون و تمیز کننده کبد، تحریک کننده قوی تولید گلبول های سفید خونی و مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن بخصوص بهبود عوارض جانبی شیمی درمانی و بهینه ساز جذب آهن برای درمان کم خونی است. بربرین باعث کاهش میزان قند خون، کم شدن چربیهای موجود در جریان خون و کارکرد بهتر انسولین در بدن میشود و وزن بدن را کم میکند و اعتیاد به تریاک را درمان و برطرف می کند.
میوه زرشک دارای حدود ۴% مواد قندی ، ۶۵ اسید مالیک و اسید تارتاریک و مقادیری صمغ می باشد .
100 گرم زرشک حاوی: 316کالری، 3.6 گرم پروتیین، 63.9 گرم کربوهیدرات، 27.2 گرم قند، 3.5 گرم چربی، 5.3 گرم فیبر رژیمی، و 24 میلی گرم ویتامین C است.
طرز تهیه جوشانده زرشک
مقدر ۲۰-۱۰ گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بماند . این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید . مقدر مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست .
طرز تهیه شربت زرشک
آب زرشک 500 سیسی + آب سیب 500 سیسی + آبلیمو 250 سیسی + شکر 500 گرم . این مخلوط را آهسته حرارت دهید تا به قوام آید.