کشاورزی پایدار و توسعه - تکمران

اگر ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب تصمیم های درست تر، از وقت و عمر خود استفاده بهتری داشته باشند.

کشاورزی پایدار و توسعه - تکمران

اگر ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب تصمیم های درست تر، از وقت و عمر خود استفاده بهتری داشته باشند.

کشاورزی پایدار و توسعه - تکمران

سهراب امیری
کارشناس ارشد کشاورزی - گیاهپزشکی

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

خواص شگفت انگیز دمنوش پونه یا پونک

سه شنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۹، ۰۸:۰۳ ق.ظ

خواص شگفت‌انگیز دمنوش پونه کوهی

پونه قرن‌هاست به عنوان گیاه دارویی کاربرد دارد، این گیاه انواع بیماری‌ها به خصوص بیمار‌ی‌های عفونی را درمان می‌کند و در بسیاری از موارد می‌تواند جایگزین درمان‌های شیمیایی شود.

 

یکی از بهترین راه‌های بهره از خاصیت درمانی  آن نوشیدن یک فنجان دمنوش پونه است، دمنوش پونه گلودرد را درمان و با ویروس و عفونت‌های بدن مبارزه می‌کند. آنتی اکسیدان موجود در پونه سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. مطالعات نشان داده ترکیبات موجود در پونه با سلول‌های سرطانی مبارزه می‌کند. برگ‌ها و گل‌های پونه و ساقه‌های آن می‌تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها باشند.

آزمایشات نشان داده است که عصاره پونه در مقابل ویروس تبخال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل مرغی و ویروس‌های مختلف دیگر فعال است. به گفته ابو علی سینا تندی و تلخی که پونه دارد بسیار نرم کننده است.

پونه طبیعتی گرم و خشک دارد و مصرف زیادی در بین خانواده‌های خراسان شمالی دارد. ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است. به علاوه در اعضای این گیاه مقداری تانن، مواد رزینی و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین است.

دمنوش و چای گیاهی پونه را برای رفع مشکلاتی همچون، رفع افسردگی، شپش، آنفلوآنزا، زخم، آلرژی، سوختگی، خستگی، یبوست، قارچ، سرفه، سردرد، تورم غدد یا برونشیت و انگل استفاده کرد.

 

دستور تهیه دمنوش پونه

برای تهیه دمنوش پونه، باید از برگ یا گل پونه را درون قوری بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید، سپس صبر کنید تا به مدت ۱۰ دقیقه دَم بکشد؛ بعد از صافی رد کنید و با عسل یا نبات ترکیب کرده و بنوشید.

دیگر فواید و خواص گیاه و دمنوش پونه

* به یاد داشته باشید که پونه کوهی بی‌اشت‌هایی و ضعف معده را هم از بین می‌برد و سکسکه را تسکین می‌دهد.

* مصرف خوراکی پونه به درمان بیماری‌های گوارشی کمک می‌کند. همچنین پونه با دفع گاز‌های انباشته شده در روده به بهبود نفخ شکم کمک می‌کند.

*پونه یکی از درمان‌های عالی برای تسکین و کاهش درد‌های معده به شمار می‌رود.

*پونه تب بُر است و به درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک می‌کند.

* پونه به کاهش درد‌های عضلانی کمک می‌کند.

* پونه برای کسانی که میزان اسید اوریک بالایی دارند، نیز گزینه‌ای مناسب است. پونه با کاهش اسید اوریک به جلوگیری از بیماری‌هایی که ذکر کردیم، کمک می‌کند.

* مصرف پونه برای بهبود عفونت‌های مجاری ادراری، کلیه و رحم توصیه می‌شود.

* پونه آرام بخش و مُسکن خوبی است. دمنوش پونه به ایجاد آرامش، کاهش عصبانیت و بهبود مشکلات خواب کمک می‌کند.

موارد منع مصرف دمنوش پونه

استفاده از دمنوش پونه در برخی از افراد حساس سردرد را تشدید می‌کند، مصرف زیاد پونه و دمنوش آن سبب مسمومیت می‌شود.

باید توجه داشت که استفاده زیاد از پونه برای زنان باردار ممنوع است، زیرا سبب سقط جنین می‌شود.

 

۹۹/۰۵/۰۷ موافقین ۰ مخالفین ۰
سهراب امیری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی